2 Ocak 2015 Cuma

Edukids' le Hem Eğleniyor, Hem Öğreniyoruz :)

Çocuklar için en güzel öğrenme aracı oyundur.
Serbest oyun zamanlarının dışında mümkün olduğu kadar eğitici oyunlar oynayarak vakit geçirmeye çalışıyoruz çocuklarla.
Elimde bir kutu görünce hemen atlıyorlar anne bu ne diye... Biliyorlar ki kendileri için bir oyun var :)
 
EDUKİDS Oluşum Sıralama
Eğitici oyunları ararken tanıştım EDUKİDS' le..
(www.facebook.com/EdukidsTR,
 www.twitter.com/EdukidsTR
Kendime upuzun bir liste yaptım ama maalesef hepsini henüz tedarik edemedim. İnşallah ilerleyen zamanlarda seçtiğim diğer ürünlerini de almak nasip olur :))

Benim kuzucuklar için belirlediğim Edukids Listemde bunlar var (7 yaş ve 4,5 yaş için): 

 

İlk 3 ünü tedarik etmiş durumdayız:)
 
EDUKİDS

 
 
Kelimelerin Oyunu Hecelerin Uyumu
 
Çizimler: Murat Tanhu YILMAZ
Tasarım :DKT. Mehbube TUNCER
Benim elimde Edukids kutularını görünce hemen kendilerine uygun olanları seçerek dağılıverdiler. Tabiki Muhammed Yusuf bir grup oyunu olan Kelimelerin Oyunu Hecelerin Uyumu kutusunu kaptı. Enes' te diğer ikisini aldı.
 
Her çocuğun ilgisi farklı oluyor.
Muhammed Yusuf kazanmalı oyunları çok seviyor. Mesela voleybol oynarken bile kazanmak için sayı ile oynuyor. Kazanmayı çok seviyor ama kaybettiği zaman da çok üzülüyor.
 
Bu oyun tam Muhammed Yusuf' a göre oldu. Hemen kutusunu açıp anne oynayalım mı demeye başladı :) Babamlarda ve yemek vakti olunca çok kısa oynayıp bir süreliğine dedemize devrettik:)
 
Ama evde ailecek sürekli oynuyoruz. Kazanınca güzel ama sonda kalınca o kadar güzel olmuyor :))
 
 
 
 
 
Kutunun içinden bir adet oyun tablası ve 58 adet kart çıkıyor.
EDUKİDS Kelimelerin Oyunu Hecelerin Uyumu
 
 
Oyun tablası 4 kişi ile oynanıyor. Kızma birader tarzında bir zar ve 4 piyonu var.  
 
EDUKİDS Kelimelerin Oyunu Hecelerin Uyumu



EDUKİDS Kelimelerin Oyunu Hecelerin Uyumu Oyun Tablası

Nasıl Oynanır?

  • Oyun kartonun üzerinde hedef sözcüklere uygun resimler vardır. Oyun başlamadan önce oyuncular birer piyon alır. En büyük yarışmacı oyuna başlar ve zarı atar. Zardaki sayı kadar ok yönünde resimlerin üzerinde ilerler. Durduğu resme uygun (sözcük sonu aynı olan) diğer resmi bulup piyonu onun üzerine koyar. Diğer oyuncular da sıralı bir şekilde oyunu devam ettirirler. Bitiş noktasına önce gelen oyunu kazanır.

EDUKİDS Kelimelerin Oyunu Hecelerin Uyumu
Ayrıca Muhammed okumayı yeni öğrendiği için sıra sıra kartları da okuyor. Okuma egzersizi olarak ta kullanıyoruz. Evde ailecek oynayabileceğiniz ve keyifle vakit geçirebileceğiniz bir oyun. Tavsiye ediyorum :))))





Oluşum Sıralama
 
Çizimler: Murat Tanhu YILMAZ
Tasarım: Eğitmen Seycan ATAR
EDUKİDS Oluşum Sıralama
Bu da Enes' imin  favori oyunlarından oldu:) Hemen dedesiyle bir posta oynadılar. Enes kendi başına oyun oynamayı sevmeyen bir çocuk. Bu nedenle ben yanına oturursam o zaman oynuyor yoksa elinde gezdirip duruyor.
 
Oluşum sıralama benim ne zamandır istediğim bir oyundu. Hatta bir zamanlar kendim bile bu konuda bir şeyler tasarlamak istemiştim ama Nuran Hanım maşallah o kadar güzel hazırlamış ki kartları buna gerek kalmadı:))
 
Takip edenler bilirler Montessori de de oluşum sıralama ile ilgili çalışmalar yapılıyordu.
 



EDUKİDS Oluşum Sıralama
 
Kutunun içerisinde 6 farklı oluşum evresi (kelebek - kurbağa – tavuk – ağaç – bal – süt) incelenmiş. Her gruba ait 4 kart (toplam 24 kart) var. Kartların arka yüzünde kart sırası ve açıklama metni var.
 
EDUKİDS Oluşum Sıralama
 
Mesela bir balın nasıl meydana geldiğini anlatıyor. Arının çiçek özlerini toplaması, sandığa girmesi, peteklerin yapılması ve sonuçta balın kavanoza girmesi :)
 
Kartlar çok kalın ve kaliteli. Kolay kolay yırtılmayacak cinsten. Resimler ve renkler ise mükemmel.

Edukids' in sahibi Nuran Hanım' da bir anneymiş. Bizler gibi çocuklarım için neler yapabilirim fikrinden yola çıkarak çok güzel çalışmalara imza atmış. Umarım ben de bir şeyler yapabilirim;  tasarladığım çalışmaları hayata geçirebilirim. Bilim evi projem hala fikir aşamasında. Enerji eksikliğinden mi yoksa basiretsizlikten mi bilmiyorum henüz hiç bir adım atamadım :(
 
 
EDUKİDS Oluşum Sıralama

Kartlar ile Oyun Önerileri

  • Başlangıçta herhangi bir oluşuma ait ilk kartın arkasındaki açıklama ebeveyn tarafından çocuğa okunur. İlgili oluşumun diğer kartları çocuğun önüne dağınık bir şekilde koyularak çocuktan sıradaki kartı bulması istenir. Seçtiği kartın arkasındaki bilgi yazısı okunarak bir sonraki kartı bulması için çocuğa rehber olunur. Sıralama kartları tamamlandıktan sonra görseller hakkında sohbet edilerek öğrenilen bilgi pekiştirilebilir.
  • Kutuda bulunan tüm oluşumlar birlikte yapıldıktan sonra kartlardan çocuğunuzun seçtiği bir grubu kendi başına tamamlamasını ve oluşumu anlatmasını isteyebilirsiniz.
  • Çocuğunuzla seçtiğiniz bir oluşumun görsellerini birlikte inceleyin. Sonra kartları karıştırıp çocuğun arkasını dönmesini isteyin. Bir oluşumun açıklamasını arkası dönükken çocuğa okuyun ve tekrar kartları bir araya koyun. Çocuktan kartlara dönüp açıklaması okunan oluşumun görselini bulmasını isteyin.

EDUKİDS Oluşum Sıralama


Çocuklar Oluşum Sıralama Kartlarında bulunan canlıların ve besinlerin gelişim evrelerini keşfederken birçok yeni kavramla da tanışmış olacak. Bu oyunda çocuğun parça bütün ilişkisi kurma becerisi ve kelime dağarcığı gelişirken aynı zamanda ince motor gelişimi de desteklenecektir.

EDUKİDS Oluşum Sıralama



EDUKİDS Oluşum Sıralama






Hikayeli Yapboz
 
Çizimler: Murat Tanhu YILMAZ
Yazar: Defne ONGUN MÜMİNOĞLU


EDUKİDS Hikayeli Yapboz
Enes' in bir diğer favori oyunu Hikayeli Yapboz. Normalde hikaye okunup yapbozun sonra yapılması gerekiyor ama Enes daha ben hikayede ilgili bölüme geçmeden hoppp yapbozu bitiri veriyor:)
 
Kutunun içinden 4 farklı hikayeye ait 6 kart (toplam 24 kart) ve bir hikaye kitabı çıkıyor.
 
Hikaye kitabında bu 4 hikaye anlatılıyor. Yapboz kartlarını tamamlanarak hikâyeler oluşturuluyor.
 
Aynı zamanda çocuk olayları sıralamayı da öğreniyor. Kartlar çok kalın ve kaliteli. Kolay kolay yırtılmayacak cinsten. Resimler ve renkler ise mükemmel.
 
Çocukla birlikte oynayarak çocuğun sosyal ve duygusal gelişimini de  desteklenmiş oluyoruz.
 
 

EDUKİDS Hikayeli Yapboz
 
Çocuklar bu oyun ile:
Hikâye ve kartlar arasında parça bütün ilişkisini kurarken mantıksal düşünme yeteneklerini arttırmış, zihinsel gelişimlerini de desteklemiş olacaklar.
Yapboz parçaları biraraya getirip hafızalarını çalıştırırken, ince kas gelişimlerini de sağlamış olacaklar.
Hikâyenin parçalarını çocuğunuz anlatırken, hayal güçlerini, konuşma becerilerini, şiirsel anlatım ve dil yeteneklerini geliştirmiş olacaklar.
3 duyularını (İŞİTME-GÖRME-DOKUNMA) aynı anda kullanırken, dikkat yeteneklerini  geliştirecek ve algılarını güçlendirecekler.




EDUKİDS Hikayeli Yapboz





Kartlar ile Oyun Önerileri

  • Oyunu birden fazla şekilde oynayabilirsiniz.
  • Dilediğiniz hikâyenin kartlarını karışık halde çocuğun önüne serebilirsiniz. Siz hikâyeyi okurken o yapboz parçaları birleştirebilir.
  • Önce hikâyeleri keyifle dinleyen çocuk, hikâye sonrasında aklında kalan bilgileri kullanarak kartları eşleştirebilir.
  • Çocuk isterse tamamıyla kendi tecrübelerini ve mantığını kullanarak kartları eşleştirdikten sonra, o sonsuz hayal gücüyle kendi hikâyelerini oluşturabilir.
  • Hikâye ve eşleştirme oyunu bittikten sonra hikâyeler hakkında birlikte konuşabilirsiniz.
  • Kartların arka yüzünde bulunan renkleri çocuğun öğrenmesine yardımcı olabilirsiniz.


Edukids' e ulaşabileceğiniz sosyal medya hesapları:

http://www.edukids.com.tr/

 
 
 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...