17 Ekim 2012 Çarşamba

SABAH DUASI

Bu duayı tevafuken bir facebook grubunda ihlaslı bir kardeşimiz; bir sabah vakti paylaşmıştı. Resmen bayılmıştım bu duaya.. O gün içimde hep bir esenlik vardı. Hatta akşam iş çıkışı eşime dedim ki: "Bu gün kalbimde farklı bir ferahlık var; kendimi çok mutlu hissediyorum. Sabah çok güzel bir sabah duası okumuştum, beni çok etkiledi. Sanırım bu duadan dolayı böyleyim".. O günden beri hep aklımdaydı bu dua. Sizlerle de paylaşmak istedim. Ayrıca nette duayı ararken şöyle bir de yorum buldum: "HER TÜRLÜ BUNALIMA ,STRESE,GÖNÜL AĞRISINA VE RUH SAĞLINA İYİ GELİR. 1450 SENEDEN BERİ TECRÜBE EDİLMİŞTİR." Bence doğru valla. İnsan okuyunca günü çok keyifli, bereketli ve kalbi huzur ve ferah dolu geçiyor.. Siz de okuyunca tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Not: Uzun deyip okumamazlık etmeyin, gerçekten çok güzel..

SABAH DUASI (Evrad-ı Kudsiyyeden)

"Hoş geldin, sefâ geldin, ey sabah ve ey yeni gün! Merhaba, ey mutlu vakit ve saat! Merhaba, ey Allah’ın kâtip ve şahit meleği! Şu söylediklerimizi bizim için yaz...

Ezelden ebede kadar varlıkların halleriyle ve dilleriyle yaptıkları sonsuz hamdler, şükürler ve övgüler yalnız Kendisine ait olan Hamîd; her şeyin üstünde sonsuz derece bir şeref sahibi ve sonsuz takdis ve övgülere lâyık olan Mecîd; dilediğini dilediği şekilde yükselten, yücelten ve herkese lâyık olduğu rütbeyi ve mertebeyi veren Refî'; yarattığı varlıkları çok seven ve onlara da Kendisini her vesileyle sevdiren Vedûd; bütün sıfat, isim ve fiilleriyle her şeyi kuşatan Muhît; mahlûkatı hakkında dilediğini yapan Fa'âl Allah'ın adıyla;

O kuluna şah damarından daha yakındır.Allah'a îman etmiş, Ona kavuşmaya inanmış ve delillerini kabul etmiş, Allah'ın ulûhiyeti dışında başka ilâhları inkâr etmiş ve Allah'a tevekkül etmiş olarak sabahladık.

Allah’ım bugünümüzün başını iyilik ve hayır, ortasını kurtuluş, sonunu ise başarılı eyle. Onu (bugünümüzü) bizim için bir saadet, şehadet, tevbe, bağışlanma ve iman ile neticelendir. Allah’ım bugünün başlangıcını rahmet, ortasını fani ve günahlı şeylerden uzaklık, sonunu ise lûtuf ve ikram eyle.

Âhiret hazırlığımız ve oradaki azığımız şu sözlerdir: Her türlü kötü hal ve tehlike için "Lâ ilâhe illallah" (Allah'tan başka ilâh yoktur), her türlü bolluk ve bereket için "Elhamdülillâh" (hamd, Allah'a mahsustur), her türlü genişlik için "Eşşükrü lillâh" (şükür, Allah'a mahsustur), her türlü hayret verici şey için "Sübhânellah" (Allah, kusur, eksik ve aczden münezzehtir), her türlü darlık için "Hasbiyallah" (Allah, bana yeter), her günah için "Estağfirullah" (Allah'ım affını isterim), her üzüntü için "Mâşaallah", (Allah böyle diledi), her İlâhî takdir için "Tevvekkeltü alellah" (Allah'a tevekkül ettim), her musibet için "innâ lillâh"(Biz Allah'ın kuluyuz), her ibâdet ve günah için "lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh" (ibadetleri yapmak ve günahlardan kaçınmak ancak Allah'ın kudretiyle yardım etmesiyle mümkündür) ve her türlü keder için de "isteantü billâh" (Allah'tan yardım isterim).

Ey dünyada mü'min-kâfir ayırt etmeden çeşitli ihsanlarda bulunarak rahmetinin herkesi ve her varlığı kuşattığını gösteren Rahmân; ahirette ise mü'min kullarına çok özel şefkat ve ihsanları olan Rahîm, günahlarımızı affet. Bizi bağışla. Bize merhamet et. Bizim dostumuz ve yardımcımız Sensin. Sen merhamet edenlerin en hayırlısısın. 

Maddî ve manevî hastalıklara şifa veren Allah'ın adıyla...

Ey Allah'ım, kalplerin tabibi ve ilâcı, bedenlerin âfiyeti ve şifâsı, gözlerin nûru ve ziyası olan Efendimiz Muhammed'e, onun âl ve Ashâbına, salât ve selâm eyle! Ezelden ebede her türlü hamd ve övgü, şükür ve minnet, âlemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur. Salât ve selâm Peygamberimiz Muhammed'e (a.s.m.) ve onun bütün âl ve Ashâbına olsun!

 
Amin!!!

1 yorum:

  1. Çok güzel arapcadan okumak da çok faideli... teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorumlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...