16 Ekim 2012 Salı

Nudan Tacım Güzel Ahlakım

Yeni Aldığımız Kitaplardan biri de: Nudan Tacım Güzel Ahlakım..
Timaş yayınlarından çıkan, Hekimoğlu İsmail' e ait bir kitap; kitabın sayfa ve baskı kalitesi çok güzel.. Bol bol resimler var içinde.. Çocukların zevkle okuyacağı bir kitap. Kitap 9 yaş üzeriymiş ama ben incelerken kalabalıktan bunu farketmemişim. Fakat her ne kadar 9 yaş için olsa da 5 yaş civarı çocuklara uygun hikayelerde var içerisinde.. Ben hem hikayeleri hem de resimleri çok  beğendim. Henüz bu kitaba sıra gelmediği için oğlumla okumaya başlayamadık.

Kitapta; sevgi, dostluk, yardımlaşma, cömertlik, affedici olma, dürüstlük, sözünde durma, emaneti koruma, vicdan ve insaf gibi insani değerler öğretilmeye çalışılmış. Hayatımızın her noktasında güzel ahlaklı olmayı amaçlayan güzide bir kitap. 144 sayfa fakat ince bir görünümü var, kalın bir kitap değil yani:)

Kitaptan Bir Bölüm

Vefa, sevgi ve dostlukta devamlı olmak demektir. Uzun zamandan beri görmediğimiz bir arkamıza ve arkadaşımıza telefon açıp hatırını soruvermek vefadır. Uzaktaki bir yakınımıza mektup yazmak vefadır. Sevdiğimiz bir insana hediye alıvermek vefadır.. Sevgiyi bir ömür boyu sürdürmek vefadır..

Anne babaya, arkadaşlara, dostlara vefalı olmak, onların yaptıkları iyilikleri unutmamak, onları her zaman sevmek, onların mutluluklarıyla mutlu olmak, dertleriyle dertlenmek, hem iyi günde hem kötü günde onların yanında olmak ne güzel bir duygudur..


 Tavsiye olunur..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...